Belföld

Két nap alatt három bűnözőt fogtak el a toplistás körözöttek közül, egyikük tíz éve bujkált

Két nap alatt három bűnözőt fogtak el a rendőrök a kedden közzétett toplistás körözöttek közül. A legkeresettebb bűnözők közül a fegyveres rablásokért elítélt Bökönyszegi Csabát, Modla Attilát és a tíz éve szökésben lévő Sári Zoltánt is sikerült elfogni. Előbbi kettőt külföldön, utóbbit pedig itthon sikerült kézre keríteni.

A kemecsei születésű Bökönyszegit 2017 óta keresték,  mert nem kezdte meg a jogerős börtönbüntetését, amit fegyveres rablásért kapott. Az 51 éves Modla Attilát pedig már közel három éve keresték. Ellene azért adtak ki körözést, mert meglépett a tápiógyörgyei otthonából házi őrizet alatt. A legnagyobb fogás azonban kábítószerrel való visszaélés miatt keresett Sári Zoltán.

Őt ugyanis egy lakossági bejelentés alapján a Pest MRFK Célkörözési Csoport nyomozói, valamint a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai kapták el közel tíz év bujkálás után. A 43 éves férfit csütörtök reggel a Tolna megyei Nakon kapták el. A nyomozók a körözött férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, és már megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása is.

Kedden közzétett toplistásos körözések óta megháromszorozódott a napi bejelentések száma. Hogy mennyire sokat tud segíteni a lakosság azt jól jelzi, hogy tudtak olyan információt adni, ami elvezetett a körözött személyhez.

– mondta lapunknak Gál Kristóf alezredes, az ORFK szóvivője, hozzátéve, a másik két körözött személyt külföldön fogták el a magyar hatóságok körözése alapján

Mint arról korábban beszámoltunk a szerb maffia bérgyilkosától, Dér Csabától kezdve a fél világ által keresett Farkas Róbertig sok veszélyes bűnöző lelhető fel a rendőrség által közzétett körözési toplistán.

Dér Csaba pár héttel ezelőtt ölte meg a harminchét éves Nebojša Markovićot. A brutális belgrádi gyilkosságról még videofelvétel is készült. A szerb és a magyar rendőrség azóta is nagy erőkkel keresi. A maffia bérgyilkosának is hívott Dérnek sok van a rovásán. 2004. május 11-én a Marina étteremben négy lövéssel ölte meg Branislav Jelačićot. A jegyzőkönyvek szerint a csantavéri férfi bement az étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, majd lelőtte a bűnözőt. Dér ezt követően kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt. Ő követhette el a tavalyi újpalotai gyilkosságot is, amikor egy összeszurkált holttestet találtak a Pólus Center mellett található Szilas-patak partján.

A körözési listán fellelhető az a Farkas Róbert is, akit Horváth Szilárddal együtt először gyanúsítottak meg a 2002 májusában történt móri bankrablással. Ők azért kerültek a rendőrség látókörébe, mert a gyanú szerint több zálogházat is kiraboltak fegyverrel a 2000-es évek elején. A banda több száz millió forintnyi értéket zsákmányolt a rablások során. A móri mészárlás után Horváth önként feladta magát. Később kiderült, hogy a móri bankrabláshoz semmi közük. Farkas azonban úgy felszívódott, hogy azóta sem került elő.

Szerepel a listán Cseh Marcell ékszerrabló is, az ő nevéhez fűződik a többi közt a tavaly áprilisi budai ékszerboltrablás, amikor fegyverrel követelte a bevételt és az ékszereket. A férfi nemcsak az üzletet rövidítette meg, hanem azt a hotelt is, ahol a párjával lakott. Azt állította, hogy kórházba kell vinnie a szerelmét, mert rosszul van a terhessége miatt. Soha többé nem került elő. Mivel a ferihegyi repülőtér környékén találták meg a kocsiját, valószínűleg külföldre szökött. Fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az ózdi pénzhamisító, Fekete József is megtalálható a toplistások között. Ellene azért adtak ki elfogatóparancsot, mert nem kezdte meg a börtönbüntetését. Azóta zsarolásokkal bővítette az amúgy is szép bűnlajstromát. Hozzá hasonlóan  jó néhány év vár a több százmilliós költségvetési csalás miatt körözött Nikolics Tiborra, és a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított Péity Dániel Lászlóra és Rausch Zsoltra is.

Valószínűleg sokan emlékeznek még a jó négy évvel ezelőtti Pesti úti lövöldözésre, amikor másfél millió eurót rabolt Plank Zoltán a társaival. A csuklyás támadók gázspray-vel lefújták, majd megkötöztek két kínai árust, elvették a náluk lévő készpénzt és egy fehér színű kisbusszal elmenekültek. Miután a kirabolt kínai árusok kiszabadultak, azonnal a rablók után eredtek. A menekülők kiszúrták őket és tüzet nyitottak: több lövést adtak le üldözőik kocsijára, amely így nekicsapódott egy fának.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A miskolci Dudla Andrea ellen már 15 körözést adtak ki. A 40 éves nő nem kezdte meg a jogerősen kiszabott börtönbüntetését, továbbá hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett csődbűncselekmény bűntette miatt is körözik. Nem sokkal marad el tőle Török Zsolt, ami a körözések számát illeti. A 45 éves szolnoki férfit a többi közt a NAV és a Tatabányai Járásbíróság is szívesen látná költségvetési csalások és közokirat-hamisítások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik