Belföld

DK: A kormány válogat a halálos betegek között

A párt felháborítónak tartja a rákbetegek megkülönböztetését.

Előzőleg a Népszava írt arról, hogy az adókedvezményre jogosult betegségek listájának év végi módosítása milyen visszásságokkal jár. Például a hasonló lelki, fizikai, anyagi terhet jelentő daganatos betegségek közül csak néhány jogosít fel adókedvezményre.

A kormányrendelet 18 olyan betegségcsoportot – összesen hétszáz betegséget – határoz meg, amelynél érvényesíthető a kedvezmény.

Kalotay Gábor, a daganatos betegeket összefogó Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke a lapnak azt mondta, örülnek az adókedvezmény kiterjesztésének, de nem értik, mi alapján dőlt el, hogy melyik rákos betegnek jár és melyiknek nem. Szerinte

elfogadhatatlan, hogy különbséget tegyenek rákbeteg és rákbeteg között, erre nem is talál logikus magyarázatot.

A Gyógyulj Velünk Egyesület kezdeményezi a minisztériumnál, hogy minden rákbetegnek járjon az adókedvezmény, függetlenül a rák megjelenési formájától.

A szaktárca a lap kérdésére tudatta, lakossági megkeresés alapján merült fel a lista bővítése az emlő, a méhnyak, a petefészek, a prosztata és a here rákjaival és az endometriosissal,

a melléklet bővítése a fenti hat egészséget, reproduktivitást súlyosan érintő kórképpel illeszkedik a Kormány Családok Éve koncepciójához.

Mint írták, az adókedvezményre jogosító kormányrendelet átfogó felülvizsgálata még idén megtörténhet.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító módosítást hajtottak végre a rákbetegeknek járó adókedvezmények ügyében – közölte László Imre. A párt országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány döntése szerint az emlő- és petefészek daganatok után jár adókedvezmény, a tüdő- és a vastagbélrák után nem.

Az ellenzéki párt szerint

nem lehet különbséget tenni halálos beteg és halálos beteg között aszerint, hogy ki, milyen daganatos megbetegedésben szenved! Az Orbán-rendszer emberi sorsokat, családi drámákat tekint nemlétezőnek, amikor válogat a rákbetegek között.

A DK szerint nem lehet különbséget tenni a rákbetegek között, ezért sürgeti, hogy az adókedvezményt minden rákos daganattípusra terjesszék ki.

Egy éven belül meglehet a rák ellenszere
Legalább is izraeli tudósok úgy gondolják, sínen vannak.

Kiemelt kép: Az új PET-CT a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban megvalósult, több mint 1,1 milliárd forint értékű, főleg az onkológiai ellátást érintő fejlesztés átadása napján január 21-én. MTI / Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik