Belföld

Az Oktatási Hivatal focilabdákat ad az iskolai lemorzsolódás ellen

Az Oktatási Hivatal 21 ezer sporteszközt, többek közt 810 darab focilabdát vesz a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló EU-s pénzből, írja a hvg.hu.

Majd 70 ezer magyar diák áll a szakadék szélén
Az Oktatási Hivatal friss adatai szerint Észak-Magyarországon csaknem minden ötödik gyereket lemorzsolódás fenyeget, a szakképzésben pedig az egész országban kétségbeejtő a helyzet.

A csomagban a 810 darab focilabdán kívül van még ugyanennyi kézilabda és kosárlabda, 2700 ugrálókötél és 5400 láthatósági mellény is. A projekt fontosabb céljai közé tartozik

  • 450 köznevelési intézményben komplex és differenciált alapú intézményfejlesztés révén javul a minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzáférés, illetve
  • a végzettség nélküli iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulókhoz kapcsolódó pedagógiai szolgáltatás kínálat fejlődik.

A közbeszerzésre nyolc cég adott be ajánlatot, a győztes Dalnoki-Sport Kft. 37 milliót kért az eszközökért. Ettől a cégtől vásárolt egyébként a Magyar Labdarúgó-Szövetség tavaly nyáron 96 millióért sportszercsomagokat a Bozsik Egyesületi Programhoz, áprilisban pedig 220 millió forintért mindenféle sportcikkeket és felszereléseket szintén a Bozsik-programhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!