Belföld

Ököllel verte tanárát egy hajdúböszörményi diák

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy diák ellen, aki ököllel esett a tanárnak azután, hogy rendre akarta utasítani. A tini az egyik hajdúböszörményi bentlakásos iskola 8. osztályos tanulója.

A pedagógus az osztályába tartozó tanulókat sorakoztatta az épület előterében. Ekkor észlelte, hogy az idősebb fiú a kisebb gyerekek között járkál és rajzszeggel ijesztgeti őket.

A tanár ezt követően felszólította a diákot arra, hogy adja át a nála lévő rajzszeget. A 8. osztályos tanuló azonban ennek nem tett eleget, feldühödve, tiszteletlenül beszélt a pedagógussal, majd ököllel a feje irányába ütött, a pedagógusnak a karjával sikerült elhárítania.

Ezt követően a diák ismét rátámadt a tanárra, őt ököllel a jobb halántékán megütötte, majd a haját megragadva lerántotta a földre. Az egyensúlyát vesztő tanár a földre kerülő fiúra esett, majd őt a padlón leszorítva tartotta, amíg az iskola portása és egy másik pedagógus a segítségére sietett.

A pedagógus a hatályos jogszabályi rendelkezés értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül, az eset miatt sérülést nem szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a diák ellen a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyész felfüggesztett fogházat kért a tanárra támadó diákra azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a tanuló a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik