Belföld

Komoly fordulat jön az időjárásban

Se riasztás, se figyelmeztetés, néhány nap és elfelejthetjük a hólapátot.

Kedden általában közepesen és erősebben felhős területek és időszakok váltakoznak. Délelőtt főként az ország északkeleti, keleti tájain lehet helyenként vegyes halmazállapotú csapadék, estétől a Dunántúl délkeleti és a Duna-Tisza köze déli részein valószínű hószállingózás, havazás. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Napközben 0 és +6, késő este +2 és -6 fok között alakul a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Veszélyjelzés nincs, de az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy este több helyen, kiemelten az Északi-középhegység völgyeiben és a délnyugati országrészben köd, zúzmarás köd képződhet.

A mai napunk időjárását a Dánia, valamint az Adriai-tenger felett örvénylő ciklon együttesen határozza meg. Az eső és a havazás intenzitása várhatóan az esti óráktól jelentősen mérséklődik.

Szerdán többfelé megmarad napközben is az éjszakai köd, felhőzet. A keleti határnál kisebb eső, ónos eső, nyugaton néhol gyenge havazás előfordulhat. Napközben megélénkül a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és -8 fok között, a kevésbé felhős, havas tájakon -8 fok alatt alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék; nyugaton hó, másutt vegyes halmazállapotú.
Az északi, északkeleti szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet  -1 és +5 fok között alakul.

Péntektől a mostaninál jóval enyhébb léghullámok érkeznek hozzánk, egyre több helyen 10 fok fölé melegszik fel a levegő.
Reggel párás, foltokban zúzmarás idő várható, majd feloszlik a köd, és változóan felhős lesz az ég. A szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6fok között alakul.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik