Belföld

Így palizta be megrendelőit a kontár szerelő

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

A férfi két és fél évvel ezelőtt Kazincbarcikán víz- és fűtésrendszer korszerűsítését vállalta el 1,2 millió forintért. A megrendelőtől több részletben 720 ezret átvett, de azon kívül, hogy megrendelt egy gázkazánt semmit sem csinált.

A szerelő 2017 tavaszán Geszelyen vállalt el egy gázbekötést 550 ezerért, amelyből részletekben 540 ezret vett át, de csak annyi munkát végzett el, hogy bevezetett egy csövet és felrakott egy radiátort, azt is rosszul.

Pár hónappal később Miskolcon vállalt kazánjavítást, amelyért 55 ezret átvett, de a munkát itt sem végezte el. Kiszerelte a kazánból a szivattyút és a motort, aztán felszívódott.

Tavaly tavasszal Nyékládházán gáz- és vízrendszer felújításra vett át 700 ezret, de itt sem teljesítette a megbízást. Hogy azt a látszatot keltse mintha nagyon tüsténkedne 240 ezerért beszerzett egy vízmelegítőt.

A férfi a pénzösszegek átvétele után minden esetben elérhetetlenné vált a megrendelői számára. Az ügyészség börtönt kért a férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik