Belföld

Letartóztatták a dílert, aki bombariadót csinált a bíróságon, hogy ne tudják kihirdetni az ítéletet

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki abonyi házára elrendelt bűnügyi őrizete alatt is drogot árult, továbbá az ellene folyamatban lévő büntető tárgyaláson az ítélet kihirdetését bombariadóval odázta el.

Az abonyi férfi, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádlottként állt a Ceglédi Járásbíróság előtt. A férfi már több mint egy éve bűnügyi felügyelete alatt volt a történtek miatt.

A férfi tavaly év elején illegális forgalomban „kristály”, „crac”, „pára”, és „herbál” fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagokat szerzett be. Ezeket pedig napi rendszerességgel adta el a kialakult vevőkörének. Egyes vevői a férfi csütörtöki őrizetbe vételéig, csaknem 1 millió forintért vásároltak nála.

A Ceglédi Járásbíróság november közepén tárgyalta az ügyét és fennállt annak az esélye, hogy ítéletet is hirdet. Hogy a tárgyalást ne lehessen megtartani, a férfi előző este áthívta magához az egyik ismerősét. Rábeszélte, hogy másnap reggel hívja fel telefonon a Ceglédi Járásbíróságot, és azzal fenyegetőzzön, hogy bombát robbant az épületben.

A gyanúsított társa így is tett. A telefonhívás alapján a rendőrök kiürítették a bíróság épületét, bombakutatóval átvizsgálták az épületet. Nem találtak robbanóanyagot, azonban a Ceglédi Járásbíróságon aznapra kitűzött tárgyalásokat meg kellett szakítani.

A Ceglédi Járási Ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. A nyomozási bíró egyetértett az ügyész állásponttal és elrendelte a kényszerintézkedést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik