Belföld

Alkut akart kötni a négyéves kislánya megerőszakolásával gyanúsított ceglédi apa

Átszállították a Pest Megyei Főügyészségre ma délelőtt a fogdáról azt az apát, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta a 4 éves kislányát október elején. A letartóztatásban lévő román férfi ügyvédje, Tímár Mátyás érdeklődésünkre elmondta, hogy miért vitték át az ügyészségre ügyfelét:

Védencem kérése volt, hogy hallgassák meg, mert az egyik rabtársa javaslatára egyezséget szeretett volna kötni az ügyészséggel. Az új büntető eljárás szerint azonban erre csak akkor van lehetőség, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz a vádemelés előtt. Mivel ügyfelem továbbra is tagadja a bűncselekményt, ezért ez az ő esetében természetesen szóba sem jöhet.

– magyarázta az ügyvéd, aki kérésünkre elmondta, hogy mi történt még a mai meghallgatás során:

Az eljárás megszüntetésére tettünk indítványt. Ügyfelem szabadlábra helyezési kérelmét kérte arra hivatkozva, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Az álláspontunk az, hogy megtörtént az ügyfelem által elmondott baleset.

A rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást októberben ismeretlen tettes ellen. A kislányt kórházba vitték, megműtötték, a gyámhatóság pedig azonnal kiemelte a családból a kisebbik gyermeket. A kislány a testvéréhez hasonlóan azonnal nevelőszülőkhöz került. Tímár Mátyás a gyerekek elhelyezéséről így nyilatkozott:

A gyerekek még mindig nevelőszülőknél vannak. A gyámhivatal február elején bírálja majd el az ideiglenes elhelyezésüket. Azaz ekkor döntenek majd arról, hogy hazamehetnek-e az édesanyjukhoz.

Az eset után a kislány édesapjától, nagypapájától és nagybátyjától is DNS-mintát vettek. Ez az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett. Az előzetes szakértői vélemény szerint a román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát.

A nyomozás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt az ügyészség nem engedélyezte a kapcsolattartást a kislány édesapja és édesanyja között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik