Belföld

Nagy Blanka: így indult, így lehet vége Orbán rendszerének

A diáklány szerint a hatalom nem tőle, hanem a fellelkesült fiataloktól fél.

Nagy Blanka a Magyar Narancsban felidézi heves szónoklatai előtörténetét, elárulja, mit gondol a trágárságról, hogyan készül a nyilvános szerepléseire. Azt mondja, sehogy, csak az aktuális  panaszait sorolja. A legjobban az oktatás állapota idegesíti, de akkor is mérges, ha Orbán Viktor nem válaszol ellenzéki kérdésekre és nagyon dühíti a rongyrázás.

A propagandamédia őt ért támadásai nem igazán érdeklik.

Lehet, hogy ez most gonoszul hangzik, de pont mindegy.

Azért nem érdekli, hogy Bayer Zsolt leminősítette,

mert pont ő minősített le. Ez számomra olyan volt, mintha egy gyilkos akart volna megkövezni azért, mert eldobtam egy csikket.

Nem bántja a negatív kritika, amit a kormánypárti médiától kap. Azért közömbös, mert elég gáz, hogy a cikkeket név nélkül írják, nem vállalják magukat.

Valószínleg ők sem hisznek ebben az egészben.

Ő névvel, arccal áll ki egy ország elé, felnőttként ők is megtehetnék, A fiatalok pontosan tudják, kik és hogyan gyártják az álhíreket, azokkal miként akarják befolyásolni a nyilvánosságot. Gondolt rá, hogy befejezi közéleti szereplését, de így boldog.

Nagyon meglepné, ha Orbán Viktor szeretne találkozni vele, de ha mégis, megkérdezné:

hogyan tud tükörbe nézni? Hogyan tud elszámolni magával úgy, hogy olyan embereknek akarja elhitetni a fejlődő és gazdagodó ország meséjét, akik mélyszegénységben vagy annak peremén élnek? Hogy lehet az, hogy ő gazdagodik, de a „népe” egyre szegényebb?

Szerinte a hatalom nem tőle, hanem a diákoktól, attól fél, hogy egyre több fiatal nyilvánít véleményt.

És ha minél több fiatal összegyűlik, és kimondja azt, amit érez, akkor megkezdődik a változás folyamata. Azért félnek ettől, mert igazából ők is így kezdték. Egy ilyen rendszert, ami így kezdődött, így is lehet lerombolni.

Kiemelt fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik