Belföld

Két riasztást, három figyelmeztetést adtak ki

Frissült a veszélyjelzés. Havazással, ónos esővel, hófúvással támad a tél.

Mint korábban megírtuk, csütörtökön nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég. Kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hószállingózás, majd délkelet felől többfelé lehet vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás, majd ismét egyre nagyobb területen hó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését, hófúvás és ónos eső miatt kétféle riasztást (ez járásokra érvényes), illetve három (megyékre szóló) figyelmeztetést adott ki a havazás, az ónos eső és a hófúvás miatt.

Mint írták, kezdetben délkeleten fagyott eső, néhol ónos eső, a keleti határ mentén havas eső is lehet, míg másutt hó valószínű. Késő délutántól mindenütt havazásra vált a halmazállapot. Éjfélig a csapadékzóna hozzávetőlegesen a Komárom-Kaposvár vonalig juthat el, ettől keletre általában lepel (5 centi), az Alföldön helyenként 5-7 centi közé becsülhető a friss hóréteg vastagsága.

Eleinte az Északi-középhegység keleti részén, majd napközben az Alföld keleti felében a megerősödő északkeleti szél helyenként hófúvást okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható. Késő estére 0 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik