Belföld

Havazás – egymást érik a balesetek

Felborult autó, árokba csúszott busz, ütköző kamionok. Csúsznak az utak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint szerda reggel hat baleset történt egy óra alatt.

Szabadszállás közelében egy ember megsérült, amikor két autó összeütközött. A sérültet a mentők kórházba szállítják.

A 44-es főúton Nyárlőrinc térségében, félpályán halad a forgalom, kamion és személyautó ütközött.

Az M6-oson, Paksnál két teherautó ütközött, a sztráda Pécs felé vezető oldalán, a 107-es kilométernél. Az egyik járműbe egy ember beszorult, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, átadtak a mentőknek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Sárszentmihálynál letért az úttestről, és az árokban a tetejére borult egy autó. Senki nem sérült meg. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Zalaegerszeg térségében árokba csúszott egy menetrend szerint közlekedő busz. Az első információk szerint senki nem sérült meg. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Baracs térségében az M6-os Pécs felé vezető oldalán, a 85-ös kilométernél szalagkorlátnak ütközött egy autó. Sérült nincs, de  forgalomkorlátozásra kell számítani.

Frissítés!

Baleset miatt lezárták az 51-es utat Bajánál, ahol öten sérültek meg – közölte a rendőrség. Két autó ütközött össze, kerülni Vaskút felé lehet.

Tótvázsonyban oldalára borult egy busz, ketten megsérültek. Őket a mentők a helyszínen látják el, a helyszínelés idején félpályán halad a forgalom.

Járhatatlan út, elzárt település nincs

Az Útinform szerint a hajnali órákra a havazás az ország jelentős részére kiterjedt, a gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, de az  M7-esen Balatonvilágostól nyugatra és az M6-oson Pakstól délre már több felé havas, hókásás a burkolat.

A Dunántúl jelentős részén valamint Bács-Kiskun-, Csongrád- és Békés megyében a fő- és a mellékutak burkolata havas, hókásás vagy latyakos. A délebbre eső területeken, ahol kedd óta esik a hó, télies útviszonyokra készüljenek, csak téli körülményekre felkészített járművel induljanak el!

Az ország középső részén és  a Tiszántúlon jellemzően vizes vagy sónedves az úthálózat. A friss hó vastagsága ezeken a területeken 1-4 centi, a délebbre eső megyékben, Baranya és Somogy megyében 5-10 centi közötti. Az intenzív hóesés miatt a látási viszonyok is korlátozottak lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik