Belföld

Fideszes képviselő irodáját díszítik a pécsi múzeum festményei

Hoppál Péter ezzel a Magyar Kultúra Napján büszkélkedett.

Facebook-bejegyzésben büszkélkedett el a Magyar Kultúra Napján Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, volt kulturális államtitkár azzal, hogy a pécsi Janus Pannonius Múzeum festményei díszítik képviselői tárgyalójának falát. Az intézmény letétbe helyezte Hoppálnál Keserü Ilona és Lantos Ferenc festményeit, amiért a politikus köszönetet mondott.

Pécsi országgyűlési képviselői tárgyalóm frissen felékesítve Keserü Ilona és Lantos Ferenc festményeivel. Köszönet a Janus Pannonius Múzeumnak, akik letétbe helyezték hozzánk e remekműveket. ❤️

Közzétette: Dr. Hoppál Péter – 2019. január 22., kedd

A hvg.hu szerint a „sajátos műgyűjtési know-how” számos kérdést felvet, ezért kérdéseket küldtek Hoppálnak és a múzeumnak is, hiszen az utóbbinak arra kellene törekednie, hogy a festményeket a nagyközönség számára tegye elérhetővé, és ne a fideszes képviselő irodájában megfordulóknak. Azt sem tudni egyelőre, hogy térítés ellenében van-e nála a „letét”, milyen feltételekkel, és mások számára is nyitva áll-e a lehetőség, hogy saját irodájukba vagy otthonukba szerezzenek így értékes alkotásokat.

Egyben emlékeztetnek: 2016-ban botrány kerekedett abból, hogy a Szépművészeti Múzeum tíz értékes antik festményt kölcsönzött egy V. kerületi lakásba, ahol gyakran feltűnik Habony Árpád, és hivatalosan az ő volt anyósa bérli az önkormányzattól. (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik