Belföld

Szíven szúrta az élettársát egy kiskunfélegyházi nő, mert kinevette

Hét év börtönre ítélték a Kecskeméti Törvényszéken azt a hatvanéves kiskunfélegyházi nőt, aki szíven szúrta az élettársát tavaly áprilisban. A vádirat szerint a nehéz anyagi körülmények között élő pár az utóbbi években egyre komolyabb konfliktusba keveredett egymással, és egyre több alkoholt fogyasztottak, tettlegességre azonban soha nem került sor kettejük között. A hiros.hu helyszíni beszámolója szerint a nő 3-4 deci vodkát megivott az ominózus napon. ennek pedig az volt az oka, hogy a rendszeresen italozó párjának újabb tartozásai derültek ki.

Egész nap veszekedtek emiatt, majd amikor a férfi lefeküdt az ágyára, és nem akart tovább beszélni a nővel, az egy 18 centis élű késsel akart ráijeszteni, de a férfi kinevette. A gúnyos reakció elszakított a nőben valamit, amit állítása szerint sok hasonló megaláztatás előzött meg. Egyetlen szúrással megölte élettársát.

A párját leszúró nő beismerte a bűnösségét az előkészítő ülésen és lemondott a további tárgyalásról. Ezért a bíróság villámgyorsan ítéletet is hozott az ügyben. A büntetlen előélet, a megbánás, a beismerés, a nő súlyos betegségei enyhítő körülményként befolyásolták a büntetést, míg az ittasság, és hogy közeli hozzátartozó ellen követte el tettét, súlyosbították tette megítélését.

Az ügyész tudomásul vette a hét év börtönt tartalmazó ítéletet. De mivel V-né és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy másodfokra a Szegedi Ítélőtáblához kerül. A nő a jogerős döntésig bűnügyi felügyelet alatt marad, Kiskunfélegyháza közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik