Belföld

A Fidesz volt képviselője együttműködik a nemzetközi „homoszexuális-gyógyítókkal”

Októberben Budapesten tartotta éves konferenciáját az IFTCC, a homoszexuálisok kigyógyítását hirdető nemzetközi szervezet. Erre az eseményre hivatkozott a közszolgálati televízió, amely az M5 kulturális csatornán levetített műsorával teljes mellszélességben be is állt az IFTCC tanai mögé.

A Mike Davidson által irányított IFTCC (a név hivatalos fordítása: Terápia és Tanácsadás Szabad Választása Nemzetközi Föderációja) az elmúlt években előszeretettel szervezte Magyarországra a rendezvényeit. A tavalyit megelőzően 2016-ban is Budapestre jöttek konferenciázni a tagok és a támogatók.

A rendezvényeknek nem csaptak hírverést, a színhelyek minden alkalommal titkosak voltak. Még az eseményről készült utólagos beszámolókban is csak általánosságban Budapestet jelölték meg helyszínként. A titkolózásra állításuk szerint azért volt szükség, mert azt valószínűsítették, hogy a „homoszexuális-gyógyítókat” fizikai zaklatások érnék.

A legutóbbi budapesti konferenciáról is csak utólag derült ki, hogy a szervezők az M5-tel, és az M5 műsorában szereplő Szőnyi Szilárddal, a Heti Válasz volt újságírójával kivételt tettek. Ők az óvintézkedések ellenére bebocsátást kaptak a rendezvényre.

Az IFTCC vezetője, Mike Davidson előadásaiban rendszeresen hangoztatja, hogy az alig néhány éve indult szervezet minden évben jelentősen bővül. Ezt hivatott bizonyítani egy Davidson által fenntartott internetes oldal, a Voiceofthesinelnced.com, amelyen a támogatók, szimpatizánsok és „kigyógyult melegek” videós nyilatkozatait teszik közzé.

Az oldalon látható egy olyan interjú is, amelyet Mike Davidson a Fidesz politikusával, korábbi parlamenti képviselőjével, Ékes Ilonával készített.

Ékes a videón a mozgalom főgurujának az elhagyható homoszexualitásról szóló monológja után volt parlamenti képviselőként mutatkozik be. Majd Davidson kérdésére elmondja, hogy jelenleg egy civil szervezetet irányít, amely újabban a gyermekszülés körülményeivel és a korai kötődések kialakulásával foglalkozik.

Ékes a 24.hu megkeresésére elismerte, hogy valóban támogatja az IFTCC tevékenységét, de a támogatói munkája részleteiről az elmúlt napokban megjelent sok csúsztatás és félremagyarázás miatt nem kívánt nyilatkozni. Kijelentette, hogy személyesen nem vett részt az IFTCC magyarországi rendezvényeinek megszervezésében, és mint mondta, nem az ő feladata, hogy a szervezés hátteréről és a helyszínekről beszéljen.

Ékes egyébként már 2009-ben bemutatkozott a homoszexuális-gyógyítási teória hazai úttörőjeként. Tíz évvel ezelőtt beszélt arról, hogy vannak pszichiáter és pszichoterapeuta ismerősei, akik készek közreműködni a melegek „gyógyításában”, de a szakemberek nevét a „homoszexuális lobbi” miatt nem lehet nyilvánosságra hozni. Mint gyakorló fideszes képviselő és a parlament emberi jogi bizottságának tagja nyilvánosan azt is szorgalmazta, hogy tiltsák be a Pride felvonulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik