Belföld

Akár 70 oktatót is elküldhetnek az ELTE két karáról

Az Oktatói Hálózat hétfő reggeli közleménye szerint az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karain kezdődött létszámleépítés következtében várhatóan 50-70 fővel csökken az oktatói létszám.

Az érintettek egy részét nyugdíjazással, többeket pedig hirtelen összerakott teljesítménykövetelmények alapján fogják elbocsátani, még nem tudni, pontosan milyen megoszlásban.

Diákok, akik szembesítettek egy politikust a valósággal
Mi a probléma a gazdasági érvekkel az oktatásban? Hogyan lehet előhozni a sokakban meglévő elégedetlenséget? Mit jelez, amikor egy 18 éves lány ellen indítanak lejárató kampányt? A Hallgatói Szakszervezet alapítóival beszélgettünk.

Az Oktatói Hálózat szerint a kapacitáscsökkentés a két kar mérhető oktatási és kutatási teljesítményét tekintve indokolatlan és káros, több tanszék és képzési program felszámolásához vezet.

Az alulfizetett és túlterhelt oktatók megtizedelése nemcsak nem méltányos, de nem is hatékony megoldás az egyetem problémáira. A létszámleépítés nem megoldja, hanem tetézi a karok problémáit, megnöveli a maradó oktatók amúgy is megemelkedett oktatási terhelését, és gyengébb oktatói és kutatói teljesítményt eredményez

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik