Belföld

Feljelentést tett az MSZP a Honvédkórházban elhunyt nő halála miatt, reagált a kórház

Az MSZP feljelentést tett a Legfőbb Ügyészégen a Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, tavaly nyáron derült ki, milyen válságos helyzetben van a Honvédkórház: a sürgősségi osztályon kifizetetlen túlórákról, orvos-, nővér- és eszközhiányról, vezetői felmondásokról szóltak a hírek. Elmondása szerint annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek kórházak között  utaztatni.

Ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő, akit háromszor küldözgette két telephely között oda-vissza azért, hogy el tudjanak végezni rajta egy egyszerű ultrahangvizsgálatot – mondta. Közölte, késve hajtottak végre a betegen egy műtétet, aki ezért meghalt.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a betegnek miért kellett meghalnia, hogy kivizsgálják, ki a felelős a haláláért. Kitért arra, a Fideszt nem érdekli, hogy egy felmérés szerint a 75 év alatti betegek 41 százaléka azért hal meg, mert nem kap megfelelő ellátást.

A szocialista politikus szerint az sem érdekli Orbánékat, hogy Magyarország messze magasan vezet az EU-ban a krónikus betegségek miatti halálozásokban.

A Honvédkórház visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus állításait és azt, hogy politikai célok miatt támadják a kórházat, ahol naponta több mint háromezer beteget látnak el.

Az egészségügyi intézmény közlése szerint a kórházban a betegellátás feltételei adottak, jelenleg is jelentős fejlesztések vannak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik