Belföld

Tavaszias csütörtök után komoly lehűlés

Hétvégére visszatér a tél.

Csütörtökön északon a köd a legtöbb helyen feloszlik, ott is változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A délutáni óráktól észak felől megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől egyre több helyen lehet eső, záporeső. Többfelé megerősödik a szél. A hőmérséklet délután általában 9 és 13, az északkeleti megyékben a tartósabban ködös tájakon 2 és 8 fok között alakul. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl a levegő – írja a Kiderül.hu. 

Nincs riasztás, figyelmeztetés, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az ország északi részeinek kivételével néhol 55-60 km/órás széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. Az erős szél megviseli az idegrendszert. A hidegfronti hatások miatt a kopott ízületek fájdalmai felerősödhetnek, migrénes, görcsös fejfájás kialakulhat és növekszik a reakcióidő.

Pénteken délelőttig sokfelé lehet eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb részein helyenként havazás is, majd a déli óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet. A csapadék – amely a vége felé már többfelé válthat havas esőre, hóra – kelet és dél felé szorul. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

Szombaton többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. A Dunántúl déli felén elszórtan havazás, hószállingózás várható. A keleti szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és + 4fok között várható.

Kiemelt fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik