Belföld

Budapesten fogták el a Ronaldo nemi erőszakos botrányát kirobbantó Football Leaks tulajdonosát

Budapesten letartóztatták a közelmúlt legnagyobb futball-botrányainak kirobbantásában főszerepet játszó Football Leaks honlap portugál tulajdonosát, szerkesztőjét – írja az Index portugál lapértesülésekre hivatkozva.

A Football Leaks keretében nyilvánosságra hozott, illetve egyes médiumokkal megosztott titkos dokumentumai alapján robbant ki többek közt az elmúlt évek legnagyobb visszhangot kiváltó botránya, Cristiano Ronaldo nemi erőszak ügye is. A német Spiegel cikkében megfogalmazott állítások főként az ötszörös Aranylabdás portugál futballsztár, és az általa a vád szerint megerőszakolt modell, Kathryn Mayorga titkos peren kívüli egyezségén alapultak, amit Pintónak minden jel szerint sikerült megszereznie.

A Football Leaks tulajdonosának letartóztatásáról szóló információt a portugál rendőrség hivatalos sajtótájékoztatón is megerősítette, amelyen bejelentették, hogy a “Cyberduna” kódnevű akció keretében, a magyar rendőrséggel együttműködve került sor a közismert álnevén “John”-nak hívott hekker letartóztatására.

A 30 éves portugál férfi, aki Erasmusos hallgatóként költözött Pestre jó pár évvel ezelőtt, a portugál rendőrség szóvivője szerint nem tanúsított ellenállást. A szóvivő a portugál Record című lapnak elmondta, hogy a férfi jelenleg Magyarországon van előzetes letartóztatásban.

A portugál hatóságok szerint Magyarország 3-4 hét múlva adhatja ki Pintót hazájának, ahol egyébként nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki ellene kőrözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt, amely a portugál klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik