Belföld

Hosszú Katinka-ügy: a perköltséget már megkaptuk a Bp2017-től, adományként tovább is utaltuk

A másodfokon eljáró bíróság decemberben határozott úgy: a Bp2017 Kft.-nek ki kell adnia lapunknak azokat a közérdekű adatokat, amelyek arra vonatkoznak, hogy a Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-vel milyen célra, mekkora összegre szerződtek. Az állami cégnek emellett át kell adnia a szponzorációs, reklám- és marketing-megállapodások tételes listáját is.

Jogerős ítélet Hosszú Katinka-ügyben: a Bp2017-nek ki kell adnia a 24.hu által kért adatokat
A másodfokon eljáró bíróság szerint is közérdekű adatok az Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződések.

A bírósági ítélet rögzítette, hogy a Bp2017 Kft.-nek meg kell fizetnie a 92 250 forint perköltséget is. Az állami cég már meg is küldte az összeget, amelyet mi azonnal adományként utaltunk tovább:

az eltérő fejlődésű gyerekek terápiás ellátását például Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztikával ellátó BHRG alapítványnak adtuk tovább, amely egy mozgásfejlesztő eszköz vásárlására fordítja a pénzt.

Az ítéletnek ezt a részét tehát a Bp2017 Kft. végrehajtotta, immár csak a közérdekű adatokra várunk. A 24.hu 2017. márciusa óta, majd’ két éve próbálja megtudni, hogy Hosszú Katinka korábbi úszóklubját, az Iron Aquaticset működtető cég, az Iron Corporation milyen feltételekkel használhatta az eredetileg bemondottnál sokkal drágábban megépített és átadása óta állami forintokból működtetett Duna Arénát. Az érintettek azóta következetesen titkolják a 24.hu által igényelt dokumentumokat: sem kérdéseinkre, sem a NAIH felszólítására nem adták át a kért dokumentumokat. Immár jogerős bírósági ítélet kötelezi a céget arra, hogy küldje el a közérdekű adatokat.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik