Belföld

Bayer pert vesztett, 300 ezret fizet Hadházynak

Bocsánatot is kell kérnie a független képvisőlőtől és a perköltséget is ő fizeti.

Hadházy Ákos személyiségi jog megsértése miatt indított pert Bayer Zsolt két írása miatt. A pert első fokon már márciusban megnyerte, az most vált jogerőssé – írja az Index.

A perköltségen túl Bayer Zsoltnak 15 napja van arra, hogy fizessen 300 ezer forintot a független képviselőnek, akitől levélben kell bocsánatot kérnie, és a levelet blogján – ahol korábban írása is megjelent – 30 napon át kell elérhetővé tennie.

Hadházy két bejegyzést kifogásolt.

2017. október 31-én Bayer Zsolt arról írt, ha Simicska így bedobta a gecizést, akkor

át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli.

Egy hónappal később, november 26-án

Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember

azért bírálta a képviselőt, mert azt állította, a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról.

A bíróság jogerős ítéletében a második bejegyzésnél nem állapította meg az emberi méltóság megsértését, az októberi gecizős posztnál igen.

A bíróság szerint a jogsérelem megállapításának nem képezi akadályát, hogy nem mindenki kért jogvédelmet, akit a közbeszédben “geci” szóval illettek. Hadházy Ákost a perben Bodalai László, aki az Index.hu Zrt. tulajdonosának, a Magyar Fejlődésért Alapítványnak a kurátora. A portál a periratokat Hadházy Ákostól kapta.

Bayer Zsolt egyébként szerdán a Magyar Időkben bírálta, a korábbihoz képest visszafogottan, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet.

A rettenthetetlen képviselők, Hadházy meg az ellenzék – Kósa Lajos szerint – egyetlen igazi férfi tagja, Szél Bertalan is ezért küzd.

Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik