Belföld

Poltéknak kevés a videó Varju László bántalmazásáról

Az ügyészség hivatalból nem lépett és még azt sem tudta eldönteni, indít-e a feljelentések alapján vizsgálatot.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) írásban kérdezte a főügyészt,  hogy „indított-e hivatalból nyomozást az ügyészség Varju László bántalmazása okán”. Szerinte ugyanis az MTVA épületében a fegyveres biztonsági őrök többször is jogszabályokat sértettek, felvetődik velük szemben a hivatalos személy elleni erőszak gyanúja is.

Az ellenzéki politikus emlékeztette Polt Pétert, hogy előkerült egy olyan MTVA-felvétel is, amelyen jól látszik, hogy több biztonsági őr is fizikai erőszakot alkalmaz Varju László képviselővel szemben, ami elfogadhatatlan, jogszerűtlen.

A Párbeszéd politikusa külön rákérdezett, hogy a Varju László bántalmazásáról készült felvételek alapján tett-e lépéseket az ügyészség? Indítottak-e hivatalból nyomozást?

Polt Péter válaszából kiderül, hogy hivatalból nem léptek.

A főügyész azt írta, hogy

a 2018. december 16. és 17. napjai között a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületében tartózkodó országgyűlési képviselők – köztük Varju László – személyét érintő cselekmények kapcsán ezidáig tíz feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Azonban a feljelentések alapján nem lehetett dönteni a nyomozás elrendeléséről, a feljelentések elutasításáról, ezért a Központi Nyomozó Föügyészség december 21-én feljelentés-kiegészítést rendelt el. Erre 30 napos határidő van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik