Belföld

Lomnici reagált a kiszivárgott köztévés videóra

Ahogy korábban megírtuk, kiszivárgott egy vágatlan felvétel arról, ahogy a köztévé interjút készít ifj. Lomnici Zoltánnal, a videón pedig az alábbi felvétel hangzott el a riporter és az alkotmányjogász között:

– Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?
– Jó.
– Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

Lomnici a felvétel megjelenése után nem sokkal a Demokratának adott villáminterjút, melyben arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy instruálta őt a szerkesztő az interjú során, azt válaszolta:

A felülről kézivezérelt, a 444 esetében Soros megbízható emberei által inspiciált kisújságírók nyilván magukból indulnak ki. Természetesen nem történt ilyen, és ezt könnyen bizonyítani is tudom.

Hozzátette, korábbi interjúk során többször beszélt arról, hogy az MTVA megvédte munkatársait, ami szerinte a képfelvételek alapján evidencia. Hogy miért kérte a szerkesztő, hogy mondja ezt el, azt felelete:

Nagyon egyszerű, megküldtem az egyik ilyen beszélgetés anyagát a szerkesztő részére, és jeleztem, hogy ez egy fontos szempont lehet. Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik