Belföld

Kizárták a Fenyő-ügyből Gyárfás Tamás védőjét

Kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya a pestisracok.hu-nak elismerte az eljárás tényét, de a döntés tartalmáról nem adtak bővebb tájékoztatást.

Megkerestük Bánáti Jánost, hogy megtudjuk miért zárták ki az ügyből, és hogy milyen lépéseket tesz a történtek miatt, az alábbi választ adta:

Én nem kaptam még erről határozatot, ezért a bírósághoz fordultam telefonon. Azt a választ kaptam, hogy hoztak határozatot és majd írásban kipostázzák nekem. Az biztos, hogy ha kizártak az ügyből, akkor panasszal fogok élni a döntés ellen

– mondta Bánáti, akinek természeten vannak sejtései arról, hogy miért zárhatták ki az eljárásból. Erről így beszélt:

Beidéztek tanúként.  Ezt a titoktartási kötelezettségre hivatkozva visszautasítottam, azaz éltem a mentességi jogommal. Azt nem lehet kizárni, aki tanúként van beidézve. Kizárni csak azt lehet, aki érdemi vallomást tesz. El nem tudom képzelni, hogy mi lehetett a vallomásomban az a két mondat, ami miatt kizártak. Ez csak valami formai hiba lehet

– tette hozzá az ügyvéd.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit utcán, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével. Gyilkosa egy másik autóból ugrott elő, és gépfegyveréből 19 lövést adott le a médiavállalkozóra, aki azonnal meghalt. 2011-ben Szlovákiában tartóztatták le az Aranykéz utcai robbantással és más bérgyilkosságokkal összefüggésbe hozott Jozef Rohácot, miután kiderült, hogy az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában.

Rohácot tavaly előtt ítélték jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre, de az nem derült ki, hogy ki bízta meg a szlovák férfit a merénylettel. Gyárfást gyilkosságra való felbujtással gyanúsították meg. A sportvezető tagadja, hogy bármi köze is lenne Fenyő halálához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik