Belföld

Frissen felújított, fizetős szobában szakadt le a plafon egy budapesti kórházban

Egészen elképesztő történetről számolt be a 444: egy férfi bement meglátogatni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba orrsövényműtéten átesett barátját, amikor is a budapesti kórházban nemes egyszerűséggel rájuk szakadt a plafon – ráadásul mindez egy fizetős szobában.

Beszélgetés közben észrevettük, hogy vízcseppek csöpögnek a plafonról. Percek múlva már folyt a víz ránk. Ekkor a vizitre érkező orvos mondta, hogy távozzunk gyorsan a kórteremből egy másik szobába. Elkezdtük összepakolni az ételt-italt-ruhákat és minden más személyes tárgyat. Az utolsó pillanatban értem ki a kórteremből mielőtt ránkszakadt a plafon. Mind ezt napi 11000 forint ellenében. Éljen Felcsút, éljenek a stadionok!

– mesélte a látogató a lapnak. A dolgozók a beszámoló szerint úgy viselkedtek, mintha mindebben semmi furcsa nem lenne.

A kórház megmagyarázta az esetet:

A plafon leszakadása a Bajcsy Kórház Orr-Fül-Gégészet osztályán előre nem látható műszaki ok miatt történt, ami még nem fordult elő. A levezető csatornában megfagyott a csapadék, és az így keletkezett jégdugó akadályozta a megolvadt hó elfolyását a tetőről.A tető bádogozás erősítésének folyamatát elindítottuk, a hibát minél előbb elhárítjuk. A kórháznak ez a szárnya 1932-ben épült, karbantartása természetesen folyamatos. A kórterem, ahol ezt történt, frissen felújított

– azaz a plafonleszakadást az a nem várt fejlemény okozta, hogy hideg van télen.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik