A következő élő közvetítés része Orbán a magánrepülőzésről: Minden üzletember tudja, hogy nem érdemes rám nyomást gyakorolni

Nem mindenki kérdezhet Orbántól

Több nem kormánypárti médium, így a Klubrádió, a Magyar Hang, az Azonnali, a Mérce, a Direkt36 és az Alfahír sem lehet ott Orbán Viktor sajtótájékoztatóján „a nagyarányú médiaérdeklődésre való tekintettel”.

Tény, hogy a Miniszterelnökség nem a legnagyobb elérésű médiumokat tiltotta ki a kormányfő ritkaságszámba menő tájékoztatójáról, és szélsőséges esetben elképzelhető lenne valamiféle küszöb azért, hogy ne több száz újságíró várakozzon a kérdezés lehetőségére. De a magyar médiaviszonyokat ismerve ez teljesen indokolatlan, amit az is jelez, hogy jelen állás szerint hat orgánumot tiltottak ki, ennyien talán még befértek volna a valóban megtelt miniszterelnökségi terembe. Másfelől a szelekció alapja ez esetben is legfeljebb (és persze vitatható módon) az lehetne, hogy az adott médium hány embert képvisel, magyarán hányakhoz jut el. Ha viszont ez lenne a válogatás alapja, biztosan nem fordulhatna elő, hogy a Magyar Idők, a Magyar Hírlap vagy a Figyelő ott lehet a sajtótájékoztatón, a Mérce vagy Magyar Hang nem. Az előbbiek kitiltásáról mégsem érkezett hír.

Ez pedig azt jelenti, hogy a miniszterelnöki stáb a kellemetlen kérdések számát akarja már előzetesen limitálni – ami pont olyan rossz üzenet, mint hogy Orbán Viktor hagyományteremtő céllal évente egyszer válaszol újságírói kérdésekre az országhatáron belül.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik