Belföld

Gyurcsány is értékelte Orbánt

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán osztotta meg, mit gondol  Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról.

Aki a diktátort demokrataként kezeli, az segít fenntartani a diktatúrát.

Mindössze ennyit írt a DK elnöke. Alelnöke ennél tovább ment.

Molnár Csaba kizáratná a Fideszt az Európai Néppártból

Orbán Viktor a mai kormányinfón arról beszélt, hogy az lenne a kívánatos, ha az EP-választás után az Európai Parlamentben a migrációellenes pártok, az Európai Bizottságban pedig a migrációellenes biztosok lennének többségben – emlékeztetett Molnár Csaba. A DK alelnöke azt is felidézte, hogy a kormányfő szerint a modern európai kereszténydemokrácia legjobb modelljét Brazíliában találjuk – ahol nemrég választották elnökké a szélsőjobboldali Jair Bolsonarót.

EP-képviselőként ezért levelet írt Orbán Viktor kijelentései miatt Manfred Weberhez, a Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetőjéhez és EP-választási csúcsjelöltjéhez, akiről Orbán azt nyilatkozta, hogy bepalizták a CEU ügyében.

Orbán a magánrepülőzésről: Minden üzletember tudja, hogy nem érdemes rám nyomást gyakorolni
Évindító sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök, ahol kivételesen kérdésekre is válaszolt.

Az európai magyarok ugyanis joggal kíváncsiak arra, mit szól Weber a magyar miniszterelnök nézeteihez, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a Néppárt migrációs politikájával és kereszténydemokrata értékeivel.

Molnár reméli, az Orbán-nyilatkozat után a Néppárt eddig hezitáló vezetői is tisztán látják:

Orbán helye nem a kereszténydemokrata pártcsaládban, hanem a 20. századi történelem legsötétebb idejéből ismerős szélsőjobboldalon van. Ezért a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból!

Kiemelt fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik