Belföld

Riasztás a hófúvás miatt, este újabb havazás jön

Öt megyére figyelmeztetést is kiadtak.

Hétfőn általában derült, napos idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős marad az ég, estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, az esti óráktól északnyugaton helyenként már havazhat. Kezdetben keleten még élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi szelet, amely időnként a havat is hordhatja, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 0 és -5 fok között alakul. Késő estére általában -2, -8 fok közé csökken a hőmérséklet, a keleti részeken lesz a hidegebb – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig kiadott veszélyjelzése szerint a keleti országrészben kell számítani hófúvásra. Elsőfokú riasztás és figyelmeztetés is érvényes.

 

 

 

 

 

 

 

Mint írták, hajnalig elszórtan lehet kisebb havazás, hózápor, estétől északnyugat felől újabb havazás kezdődik és éjfélig a Dunántúl északnyugati felére jut el. A Dunántúlon fokozatosan mérséklődik a légmozgás, északkeleten azonban hétfő délelőttig az élénk, olykor erős északi szél miatt helyenként még előfordulhat hófúvás.

Kedd éjszaka megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, majd napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre több helyen várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is eshet. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul.

x

Hózápor, hófúvás: óvatosságra int a rendőrség
Téli gumi nélkül felejtős az autózás.

Kiemelt fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik