Belföld

Ma rendezik az első időközi választásokat idén

Az év első időközi választásait rendezik ma: Nórápon polgármestert, Herencsényben polgármestert és képviselőket, Edelényben pedig önkormányzati képviselőt választanak.

A Veszprém megyei Nórápon azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a község korábbi vezetője, Stankovics Ferenc (független) szeptember 18-án meghalt. A Pápa közelében lévő település polgármesteri tisztségéért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 185-en szerepelnek.

A Nógrád megyei Herencsényben polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak, mert a képviselő-testület szeptember 21-én feloszlatta magát. A polgármesteri székért két független jelölt indul, a négy képviselő-testületi helyre pedig tíz jelölt pályázik, ugyancsak függetlenek. A választói névjegyzékben 484-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben önkormányzati képviselőt választanak, mert a 2-es számú választókerület képviselőjét, Csabai Gyulát (Csak Edelény) egy önkormányzati cég ügyvezetőjévé nevezték ki és ezért lemondott.

A választáson hárman indulnak: a Civil Összefogás az Edelényi Változásokért Egyesület jelöltje, a Fidesz-KDNP jelöltje, és egy független jelölt. A választói névjegyzékben 1050-en szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik