Belföld

Íme a tüntetés forgatókönyve, felszólal Karácsony Gergely is

Az eddig a tüntetéseken látható szerepet nem vállaló Karácsony Gergely is felszólal az „Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen” elnevezésű szombati rendezvényen. A Párbeszéd társelnöke pénteken jelentette be, hogy megcélozza a főpolgármesteri posztot, azaz elindul az egyelőre belügynek mondható előválasztáson, amelyen a szocialista Horváth Csaba az ellenfele. A zuglói polgármester mellett beszél majd Ábrahám Júlia (Mindenki Magyarország Mozgalom), Molnár Csaba (DK), Szél Bernadett (Függetlenek), Jakab Péter (Jobbik), Csárdi Antal (LMP), Bősz Anett (Liberálisok), Donáth Anna (Momentum) és Tóth Bertalan (MSZP).

A politikusok mellett civilek és a szakszervezetek képviselői is a színpadra állnak: Szűcs Tamás (OSZD, PDSZ), László Zoltán (Vasas) Földiák András (SZEF), Kordás László (MASZSZ), Törley Katalin (Tanítanék), Misetics Bálint és Udvarhelyi Tessza (AVM, Közélet Iskolája), Juhász Vera (civil aktivista), valamint Benedek Márton (Hazajöttünk Túlórázni Csoport) beszél majd.

A résztvevők a Hősök terén gyülekeznek, onnan délután kettő órakor az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át vonul a Kossuth térre, ahol várhatóan délután négy órakor kezdődik el a 45 percesre tervezett műsor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik