Belföld

Balesetezett a telekocsi, az egyik utas meglopta a magatehetetlen sofőrt és elmenekült

Alig egy nap alatt több mint 24 ezren osztották meg a Facebookon Kaszás Gergő posztját, amiben egy péntek hajnali baleset körülményeit írta le.

Kedves ismerőseim!Eddig még semmilyen formában nem kértem segítséget itt. Kérésem a következő, -ha fogalmazhatok így-…

Közzétette: Gergő Kaszás – 2019. január 4., péntek

A férfi 4 éve főként nemzetközi utasszállítással foglalkozik az Oszkár telekocsi rendszerben, több gépjárművel is utaztat, az autókat pedig általa alkalmazott sofőrök vezetik.

Péntekre virradó éjszaka az egyik autója a budapesti Nyugati pályaudvarról tartott Nyíregyházára, de Hajdúszoboszló térségében 2 óra után frontális balesetet szenvedett. Kaszás Gergő állítása szerint a karambol okozója ittas állapotban, kötelező felelősségbiztosítás nélkül tért át a szembe sávba, ahol az ő járműjével ütközött.

A telekocsi sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, felépülése akár hónapokba is telhet. Ráadásul egyik utasa meg is károsította őt, miközben tehetetlenül ült a vezetői ülésben.

Gergő arról írt, hogy a kocsiban ülő két utas közül az egyik eltulajdonította a sofőr és a másik utas személyes tárgyait, majd az érkező autók egyike felvette és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Korábban nem találkoztunk még ezzel a személlyel, ez volt az első telekocsis útja. Valószínű, hogy álnéven foglalt helyet, 29 évesnek adta ki magát. Telefonokat, készpénzt és iratokat vitt magával

– mondta a 24.hu-nak Gergő.

A fake news világában hatalmas kommentháború alakult ki a poszt alatt arról, hogy egyáltalán igaz-e a történet. Megkeresésünkre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a baleset tényét.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. január 04-én 02 óra 15 perc körüli időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 4-es számú főút 209 + 1588 kilométerszelvényében. A balesetben 2 személy súlyos sérülést szenvedett.

Közölték, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik