Belföld

Jön a hó – kiadták a veszélyjelzést 

Délutántól egyre nagyobb területen kell havazásra számítani.

Pénteken eleinte néhány órás napsütésre még lehet számítani, de az északkeleti tájakon borult lesz az idő. Délutántól északnyugat felől beborul az ég, késő délután egyre többfelé lehet havazás. Éjfélig a csapadékzóna nagyjából a Duna vonaláig ér el. A szél a Dunántúlon ismét megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Estére mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet +1 és -3 fok közt alakul. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő -írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt.

Mint írták, nagy területen lehet összefüggő hóréteg, általában 3 centi, de az északnyugati megyékben 5 centit meghaladó is hullhat, a Dunántúli-középhegységben és az Alpokalján viharossá fokozódik (60-65 km/óra) az északnyugati, északi szél.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, csak északnyugaton, északon vékonyodik el a felhőzet. Sokfelé várható havazás, főként nyugaton havas eső, eső is eshet. Kezdetben időnként megélénkül a délnyugati szél, amely délután a Dunántúlon fokozatosan északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8 fok között várható, amely a Dunántúlon az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Vasárnap szakadozottá válik a felhőzet, de továbbra is döntően erősen felhős marad az ég. Elszórtan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északi szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul.

Kiemelt fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik