Belföld

Békemenet talán, ECET biztosan lesz

A CÖF-CÖKA elnöke szerint békét sugárző nehéztüzérség a Békemenet.

Csizmadia László az ECHO TV reggeli műsorában jelentette be, hogy tavasszal, az EP-választások előtt megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás. Nyomást akarnak gyakorolni az EP-re olyan ügyekben, amelyek szerintük az európai és magyar közjót érintik. Az elmúlt öt évben ugyanis a polgári kezdeményesek java Jean-Claude Juncker fiókjában végezte – közölte a CÖF-CÖKA elnöke.

A Judith Sargentininek írt nyílt levelükhöz pár nap alatt 7100-an csatlakoztak és több mint 60 egyesület, alapítvány fejezte ki  egyetértését. Ennek kapcsán Csizmadia jelezte, szeretné, ha 2019-ben megújulna az EU és az Európai Parlament és tudomásul venné a népfelség elvét.

A magyar helyzet azért aggasztó, mert több képviselő elfelejtette, hogy a választók küldték a parlamentbe. Mindemellett áthágjak a demokratikus formákat – utalt a decemberi parlamenti szavazásra és az MTVA-székházban történtekre. Szerinte  Judith Sargentininek azért kellene felemelnie a szavát, hogy ilyen dolgok ne fordulhassanak elő Magyarországon – tette hozzá az elnök.

A magyarok kétharmada elfogadhatónak tartja az ellenzék parlamenti akcióját
A tüntetésekről szóló híreket a válaszadók háromnegyede követte. A tüntetőkkel megengedőbb a többség, mint a rendőrökkel. Ténygyár-kutatás.

Csizmadia László szerint a Békemenet nehéz tüzérség, nem lehet elővenni minden apró történésnél, tüntetésnél. Most naponta 50-60 levelet kapnak, ha ez a szám a két-háromszorosára nő, az nagy bajt jelez. Most figyelik, hogy fenntartható-e a közrend, és ha úgy ítélik meg, akkor lesz Békemenet, amelynek szerinte az a célja, hogy békét sugározzon. Nem valami ellen, hanem valami mellett szoktak sétálni és nem félnek provokátoroktól sem, mert azokat kiválasztja magából a tömeg.

Békemenet: „Tudja meg az ellenség, hogy sokan vagyunk”
Újra végigvonult Orbán Viktor többtízezer szerelmese Budapesten.

Kiemelt kép: YouTube 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik