Belföld

Az ellenzék fogadalmat tett és kivonult a rendkívül ülésről

Az Országgyűlés ma rendkívüli ülést tartott az ellenzék kezdeményezésére, de a tanácskozás határozatképtelen lett, miután a kormánypártok előre bejelentették távolmaradásukat. Így nem lehetett elfogadni a napirendet, tehát csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el.

A jobbikos Jakab Péter maffiavezérnek  nevezte Orbán Viktort, szerinte a Fideszt nem érdeklik a dolgozók. Szerinte jogállamban a decemberben botrányos körülmények között elfogadott törvények nem léphetnek életbe.

Magyarországon mindenki Soros-bérenc csak még nem tud róla

– mondta Jakab.

Az elsőként felszólaló párbeszédes Szabó Tímea felolvasta az ellenzék öt pontját – a rabszolgatörvény azonnali visszavonása, kevesebb rendőri túlóra, független bíróságok, európai ügyészség, független közmédia –, amit vele együtt mondott a többi ellenzéki képviselő is. Majd az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői kivonultak a teremből, és a Parlament lépcsőjén újra elmondták követeléseiket, az LMP-sek és a Momentum politikusai is csatlakoztak hozzájuk.

Az ellenállás céljaihoz és a magyar emberek ötpontos követeléséhez hű leszek

– fogadták meg az Országház előtt.

Szél Bernadett pedig Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a Momentum egyik elnökségi tagját – akit vendégként vitt volna be – kitiltották a parlamentből.

Az országgyűlési sajtóiroda a 444.hu kérdésére azt közölte, házelnöki rendelkezés alapján szünetel a napi belépők kiadása ma – vagyis a képviselők egyáltalán nem vihettek be vendégeket a rendkívüli ülésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik