Belföld

Felrobbant egy petárda egy 17 éves lány kezében, súlyosan sérültek az ujjai

Helyiek évzáró ünnepséget tartottak Gyóró községben a közösségi házban pénteken. Néhány fiatal este fél 8 körül az utcára vonult, ahol interneten rendelt petárdát akartak gyújtani – írta a rendőrség a honlapján.

Egy 17 éves lány kezében felrobbant a meggyújtott petárda, két ujja súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték.A helyszínre érkező kapuvári rendőrök megállapították, hogy a lány egy külföldi webáruházból rendelt petárdákat. Lakásán további 12 darab hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le, majd intézkedtek megsemmisítésükről – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A további balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

  • Pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljanak! A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról.
  • Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a termékekről a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, ezért az elműködtetésük balesetet okozhat.
  • Magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket elzártan kell tartani, eredeti szerelési formáját megbontani, a terméket szétszerelni nem szabad. A pirotechnikai termékeket a használati útmutatónak megfelelően szabad felhasználni, csak zárt csomagolásban szállíthatók.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik