Belföld

Túlóratörvény: esze ágában sincs a Fidesznek elmenni az ellenzék rendkívüli ülésére

Habár az ellenzék arra számított, hogy január 3-án határozatképes lesz az általuk kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés, a hvg.hu most arról ír, hogy a Fidesz bojkottálja majd az ülést.

Az ellenzék két határozati javaslatot tárgyalna, amelyek kimondanák, hogy jogellenesen vezették a Ház december 12-i ülését, továbbá azt is, hogy december 16-án és 17-én megsértették a képviselők mentelmi jogát az MTVA székházánál, amikor biztonsági őrök fizikailag bántalmazták a politikusokat.

Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője korábban azt mondta, a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormánypártok várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen. A hvg.hu cikke szerint a Fidesz az MTI-ben megjelentek után közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy

rendkívüli képmutatónak tartják, hogy miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését, és az ellenzéki politikusok a Soros aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek. Ebből is látszik, hogy nem a magyar emberek, hanem csak a balhé és a hatalom érdekli őket. A kormánypártok nem kívánnak részt venni az ellenzék képmutató színjátékában, ezért nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett ülésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik