Belföld

Nem lehetetlen a karácsonyi hó

Bár sokfelé az eső jellemző, helyenként hózáport és havazást is ígér az előrejelzés.

Kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugat, észak felől szakadozik, csökken a felhőzet – áll a Kiderül.hu előrejelzésében Szenteste napjára. Délutántól egyre kevesebb helyen várható csapadék, késő délután, este már csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor, hózápor. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten időnként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére -2 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Karácsony első napján nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de reggel, délelőtt még lehet napsütés. A legtovább a Tiszántúlon marad napos az idő. Helyenként hózápor, majd délután északon elszórtan kisebb havazás előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Karácsony második napján északkeleten közepesen, illetve erősen felhős, másutt inkább csak gyengén felhős lesz az ég. Főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen hózápor, zápor. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. (Illusztráció: MTI/EPA/KEYSTONE/Valentin Flauraud)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik