Belföld

Toronyházra szerelt átjátszó miatt büntetik az egyik telefontársaságot

Kétmillió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte a Nyíregyházi Törvényszék az egyik telefontársaságot, mert több éven át a zajterhelési határértéket meghaladó zajkibocsátású átjátszóállomást üzemeltetett egy tízedik emeleti lakó lakása felett. Az ítélet nem jogerős.

A Nyíregyházi Törvényszék az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a zajterhelés mintegy négy éven keresztül állt fent, a lakó folyamatos jelzése ellenére a társaság nem nyújtott segítséget, valamint nem végzett ellenőrző méréseket sem.

A szükségtelen zavarás sértette a lakó személyiségi jogait, így a pihenéshez, a magánlakás sérthetetlenségéhez, az ingatlana rendeltetésszerű használatához való jogát, a nyugalmát, éjszakai pihenését, magánszféráját és magánéletének zavartalanságát – állapította meg a törvényszék.

A szakértői vélemény szerint a folyamatosan fennálló zajterhelés a lakó életminőségére és egészségi állapotára is negatív hatással volt. A törvényszék a november 20-án hozott ítéletében a sérelemdíj fizetésén kívül eltiltotta a telefontársaságot az újabb – a határértéket meghaladó – zajterheléstől is. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik