Belföld
Kaposvár, 2017. szeptember 1.
Szita Károly polgármester (k) beszédet mond az idei cukorrépa-feldolgozási kampány elindítása alkalmából tartott ünnepségen a Magyar Cukor Zrt. kaposvári cukorgyárában 2017. szeptember 1-jén. Mögötte Gelencsér Attila országgyûlési képviselõ (b) és Neszményi Zsolt somogyi kormánymegbízott.
MTI Fotó: Varga György

Kaposvári újságnál állásvesztéssel járt a kormányellenes demonstráció megírásának ötlete

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 12. 19. 13:21

Objektív beszámolót akart írni a keddi kaposvári kormányellenes tüntetésről, ma már nem dolgozik a hely hírportálnál az a pályakezdő újságíró, aki történetét levélben juttatta el a Mérce.hu-hoz.

A 24.hu által is ellenőrzött információk szerint a somogyi megyeszékhelyen lezajlott 300 fős tüntetés miatt estére megvonták a KaposMost.hu-nál hírügyeletet teljesítő újságíró rendszerhozzáférését, aki ezután felmondott.

Az újságíró elmondása szerint csak a munkáját akarta végezni azzal, hogy beszámol a keddi kaposvári demonstrációról, amely az országos, rabszolgatörvény elleni tüntetéshullám részeként szerveződött.

Úgy gondoltam, hogy a KaposvárMost.hu hírportálnak – ami a MostMédiacsoport tagja, és aminek 30 ezer lájkolója van Facebookon, Kaposvár lakosságának a fele – kötelessége beszámolnia erről az eseményről.

– így indokolta szándékát főnökének tegnap reggel, aki azonban az újságíró elmondása szerint nem fogadta jól a javaslatát, ebből pedig egy elég hangos vita kerekedett.

Ez végül azzal zárult, hogy nem készülhet beszámoló a demonstrációról, vagy ha készül, akkor csakis azután, hogy azt megbeszélték a városvezetéssel, és különben sem adnának egy ilyen fontos és kényes témát egy olyan kezdőnek, mint amilyen a levelet küldő fiatal férfi.

Sőt, azt is megtiltották neki, hogy elmenjen a demonstrációra, mert az „szembemegy az újság és a cég álláspontjaival, és akkor valószínű, hogy nem kell tovább dolgoznia a szerkesztőségben”. A tüntetésre végül ennek ellenére elment az újságíró, majd – elmondása szerint a beszámoló megírásának szándéka nélkül –  visszaült a számítógép elé, hogy folytassa esti hírügyeletes munkáját, ám a szerver eközben egyszer csak ledobta a szerkesztőségi rendszerről. Az újságíró rögtön arra gyanakodott, hogy ez már a retorzió része, és mint írja, egy munkatársa kérdésére megerősítette, hogy a városvezetés – mint később kiderült a főszerkesztő beleegyezése nélkül – megvonta tőle a hozzáférést az oldal felületeihez, mert hátha valami meggondolatlan dolgot csinálna az oldallal.

A Most Médiacsoport és a hozzá tartozó KaposMost.hu egyébként épp a múlt héten tett közzé egy videót, amelyben a munkatársak a Télapó társaságában rappelve mutatkozhattak be a nagyközönségnek, és mondhatták el rímbe szedve szakmai ars poeticájukat.

A nyitóképen Szita Károly, Kaposvár polgármestere

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.