Belföld

A Fidesz volt parlamenti képviselőjét bilincsben vitték el Encsről

Nyomozók szállták meg kedden az encsi járási hivatalt – írta az Index. A lap szerint a járási hivatalvezetőért, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselőjéért, Ódor Ferencért érkeztek. Ódort a hivatal parkolójában fogták el, majd meg is bilincselték, úgy vitték vissza az épületbe. Ezzel egy időben – úgy tudják – egy helyi étteremben is megjelentek a nyomozók, akik a hivatal egyik ott ebédelő munkatársát is őrizetbe vették, valamint az üggyel kapcsolatban további négy személyt.

A 24.hu információja szerint az étteremből a földhivatal egyik osztályvezetőjét állították elő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség nem tudott az akcióról, és a TEK is azt írta, hogy nem ők intézkedtek Encsen.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vezető beosztású hivatalos személy által, az előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást – közölte lapunkkal a főügyészség. Az ügyészség csütörtökön két embert őrizetbe vett, az ő gyanúsítotti kihallgatásuk megtörtént.

Ódor Ferenc 1998 és 2014 között volt a Fidesz parlamenti képviselője, négyszer szerzett egyéni mandátumot az encsi körzetben. 2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik