Belföld

Lemond mandátumáról Staudt Gábor

Staudt Gábor (staudt gábor, jobbik, )
Staudt Gábor (staudt gábor, jobbik, )
A tavaszi ülésszaktól nem tudja ellátni képviselői feladatait a Jobbik politikusa.

Staudt Gábor a Facebook-oldalán tette közzé, hogy ősszel jelezte pártja elnökségének, magánéleti okok miatt a tavaszi ülésszaktól nem tudja ellátni képviselői feladatait. Kérte, gondoskodjanak mandátuma betöltéséről. Döntését nehéz szívvel hozta meg, mert a Jobbiknak 2004 eleje óta tagja, 2006 óta minden országgyűlési választáson indult, két főpolgármester-jelöltséget is vállalt.

Hangsúlyozta, döntésében

semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre! A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen.

Ezt a munkát a lemondásától függetlenül a jövőben is segíti,  parlamenti helyét pedig, az elnökség döntése alapján, olyan harcostársának adja át, aki szintén teljes erőbedobással harcol a hazát kifosztó,

magyart magyar ellen fordító, végtelenül gátlástalan Orbán-rezsim ellen.

Staudt döntése elfogadását kérte mindenkitől, aki követte, támogatta munkáját. Korábban, fájó szívvel, ez kérte a Jobbik elnökségétől is.

A Jobbik elnöksége, hétfőn megválasztott új alelnökeivel kiegészülve, döntött a frakció új tagjairól. Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás veszi át. Ő Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében 40,78%-os eredményt ért el a Jobbik jelöltként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik