Belföld

Kedden napsütés várható, de lehet még havazás a héten

Kedden sokfelé indul párás, ködös idővel a reggel, északon helyenként nehezen oszlik fel a köd, de az ország legnagyobb részén azért napsütésre is lehet számítani. Hajnalban -14, -2, délután -2, +5 fok várható. A leghidegebb az Alföld még havas, szélcsendes tájain és hegyvidékeinken lehet. Nem lesz front térségünkben, írja az Időkép.

Szerdán többfelé tartósan párás, ködös idő körvonalazódik. Több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. Északnyugaton megélénkül, megerősödik a délkeleti szél. Csípős reggel után napközben -4, +2 fokra készülhetünk.

Csütörtökön nyugat felől kisebb havazás, ónos eső, fagyott eső érkezik. Hó formájában leginkább északon, északkeleten számíthatunk a csapadékra. Hideg reggelt követően is csak fagypont köré emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás mérsékelt marad. A csapadékos tájakon kívül többfelé ködös, szürke idő lesz jellemző.

Pénteken és szombaton szintén a szürke idő és a vegyes halmazállapotú csapadék jellemzi majd időjárásunkat. Ónos-, fagyott-, havas eső, eső is eshet. Havazás legfőképp északkeleten várható. Fagyos reggelt követően -2 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A szél a Dunántúlon, majd szombat este már sokfelé megélénkülhet.

(kiemelt kép:mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik