Belföld

Az egész országban havazni fog szombaton

Szombaton szinte országszerte havazni fog, a legtöbb hó délkeleten, a legkevesebb északnyugaton hullhat. A délkeleti tájakon intenzív havazás is lehet. Élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északias szél, emiatt ezeken a területeken hófúvás is előfordulhat. A csúcshőmérséklet -1, +1 fok körül alakul. Melegfronti hatás, írja az Időkép.

Vasárnap keleten tarthat ki legtovább az egyre gyengülő havazás. Máshol felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban 0, -5, a havas délnyugati tájakon -6, -8 fokig hűlhet a levegő. Kora délután -1, +2 fok várható.

Hétfőn ismét felhősebb időre készülhetünk. Kisebb havazás előreláthatólag délen és keleten fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás. Csípős lesz a reggel, derültebb, a hóval borított déli tájakon -10, -12 fok is lehet. Délután -3, +1 fok valószínű.

Kedden nyugaton naposabb, keleten felhősebb idő lehet további kisebb havazással. Az északias szél gyenge, mérsékelt lesz. A csúcshőmérséklet -1, +3 fok között alakulhat. Szerdán többnyire felhős, hideg időre van kilátás.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik