Belföld

Szeged nem alkalmazza a rabszolgatörvényt, Botka másokat is bojkottra szólít

Botka László bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben – Szeged szocialista polgármestere ezt a város honlapján közölte. Botka szerint a Fidesz a munka törvénykönyve módosításával embertelen helyzetbe hozta a munkavállalókat, ezért azonnali és határozott lépéseket kell tenni.

A polgármester határozatot terjeszt be a szegedi közgyűlés elé, amely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél, vagyis garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi rendelet tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen kétezernél is több alkalmazottjuk van.

Botka arra kéri a munkáltatókat és a többi önkormányzat vezetőjét is, hogy kövessék a példát, ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, „amellyel a Fidesz kiszolgáltatja a magyar munkavállalókat a multinacionális cégek érdekeinek”.

Kiemelt képünkön Orbán Viktor és Botka László a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után tartott sajtótájékoztatón a szegedi városházán 2017. január 30-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik