Belföld

Visszaszólt a Politico Kovács Zoltánnak

Az államtitkár szerette volna megmondani a portálnak, kit alkalmazzon.

Deutsch Tamás mellett Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára is aktív twitterezője a Fidesznek, és szembetűnően rászállt a Politico munkatársára, Lili Bayerre, akit a magyar kormánnyal szemben kritikus tudósításai miatt rendre politikai aktivistának nevez.

Szerdán Kovács megint arról írt a Twitteren, a Politico szerkesztőjének, Ryan Heathnek címezve, hogy nem tartja újságírónak Bayert, a Politico pedig újságírókat fizessen, és ne politikai aktivistákat. Heath azt válaszolta Kovácsnak, hogy nem az államtitkár, hanem a portál dönti el, hogy kit küld a sajtótájékoztatóra, és a legtöbb, amit tehet, hogy engedi Bayernek, hogy kérdéseket tegyen fel, ahelyett, hogy abszurd módon próbálja bizonygatni, hogy ő nem valódi újságíró.

Azt is írta, hogy nem Kovács dolga eldönteni, hogy ki az újságíró. Lili Bayert az uniós intézmények és a Politico is újságírónak tartja, amivel a fideszeseken kívül mindenki egyetért. A szabad sajtó lényege pedig az, hogy közszereplőként az államtitkárnak kérdéseket tehetnek fel.

A Politico csütörtöki hírlevelében is kitértek a témára. Azt írták, Kovácsnak semmi köze ahhoz, hogy kit foglalkoztatnak, de ez az ügy jól megmutatja Kovács stílusát, és azt, hogy nem igazán érti meg a sajtószabadságot. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik