Belföld

Pintér szerint támadás érte a magyar rendőröket

A belügyminiszter azt mondta, rendbontók zavarták meg a demokráciát, operatív értekezleten köszönte meg a helytállást.

A Belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy Pintér Sándor operatív értekezleten értékelte a szerdai Kossuth téri, be nem jelentett demonstráció tapasztalatait, és köszönetet mondott a biztosításban résztvevő rendvédelmi állomány helytállásáért.

Szerinte a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt. „Azokat a rendőröket, akik testi épségük kockáztatásával még akkor is rendíthetetlen nyugalomról, türelemről tettek tanúbizonyosságot, amikor sorozatos támadás érte őket” – áll a közleményben.

Kijelentette, hogy a demokráciát rendbontók zavarták meg, „azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal”. Szerinte ugyanis nem lehet a demokrácia része az a tüntetés, ahol „durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést”.

Pintér közölte, hogy a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezés jogát, de „a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak”. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik