Belföld

Gulyás: Isten óvja Magyarországot a tüntetőktől, akik között Soros kitartottjai vonultak

A kormány csak az idei évben tartotta utolsó ülését

– kezdte viccelődve a Kormányinfót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Páncélozott járműveket küld a kormány a karácsonyi vásárokra a strasbourgi lövöldözés miatt. Gulyás Gergely szerint a kormány garantálja a biztonságot, még ha nem is előzhető meg minden terrorakció.

A miniszter ezután arról beszélt, hogy a magyar kormány továbbra sem a migráció menedzselésében, hanem a megakadályozásában érdekelt.

2,7 százalékkal emelkednek jövőre a nyugdíjak

– jelent meg tegnap a Magyar Közlönyben, közölte Gulyás.

A kommunisták által 1949-ben megszüntetett közigazgatási bíráskodás helyreállítása volt mindig is a cél

– magyarázta Gulyás, miért szavazta meg a parlament tegnap a közigazgatási bíróságok felállítását. A miniszter szerint hangulatkeltés és hazugság, hogy ezzel a lépéssel elfogult bíróságokat állítanak majd fel.

Gulyás béremelésekről beszélt: 2020 elejétől legkésőbb bírói fizetésemelés lesz, új bírói bértábla jön. Az ápolónők fizetése pedig megháromszorozódik állítólag a ciklus végére. A központi közigazgatásban dolgozók béremelkedése 30 százalék körüli lesz Gulyás szerint.

Szomorú és példátlan, ami a magyar országgyűlés épületében történt

– ez a kormány véleménye Gulyás szerint. A miniszter azt mondta, hogy

az ellenzék az alkotmányos rendet veszélyeztette.

Szerinte érdemi vita fel sem merülhet arról, hogy a tegnap elfogadott törvényeket szabályosan fogadták-e el. Az ellenzék „mondvacsinált érvekre” hivatkozik Gulyás szavaival: például szerinte a „szavazati jog nem a kártyához, hanem a képviselőhöz kötődik”.

Gulyás elmondta, hogy a gyülekezési jog alapjog, de ennek békésnek kell lennie. A tegnapi túlment ezen a határon Gulyás szerint, aki hozzátette, hogy a tüntetők között

szép számmal megjelentek Soros kitartottjai.

Gulyás azt is mondta, hogy Isten óvja Magyarországot attól a „keresztyén gyűlölettől”, ami a tegnap esti tüntetésen elhatalmasodott szerinte.

Kérdésre elmondta Gulyás, hogy, amit nem tilt a házszabály, azt szabad. Szerinte a levezető elnök bárhonnan vezetheti az országgyűlést, így az is szabályos volt, hogy nem a pulpitusról vezette.

Nem tervezik lezárni a Kossuth teret, árulta el Gulyás kérdésre. Még akkor sem, ha ott sokan erőszakos bűncselekményeket követnek el, tette hozzá.

A sztrájk nem fogja meghátrálásra kényszeríteni a kormányt, ezért nincs is rá szükség

– magyarázta Gulyás, hogy szerinte miért felesleges a túlóratörvény ellen tiltakozni. A miniszter azt is mondta, hogy csak az ellenzékiek és egy agresszív kisebbség tiltakozik a törvény ellen.

2020 szeptemberében léphet hatályba az új Nemzeti alaptanterv.

A rabszolgatörvénnyel kapcsolatban kérdésre válaszolva arról beszélt, ők nem fognak túlórázni, mert az állami vezetők körében a túlórázás lehetetlen, mivel amúgy is 12-14 órát dolgoznak naponta.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik