Belföld

Kutyahideg jön hóval, havas esővel, migrénnel

Egyre hidegebb levegő áramlik térségünkbe, a hét második felében több helyen napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Kedden előbb északnyugaton, nyugaton, majd délelőtt a középső, délután a keleti tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé lehet csapadék: hó, havas eső, eső is eshet. Többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén megerősödik a nyugati szél. A  hőmérséklet napközben 1 és 7, késő este -2 és +2 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint síkvidéken napközben valószínűleg nem marad meg a hó, késő délutántól északkeleten, északon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében helyenként 2 centi hó hullhat.

Hidegfronti hatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. A reakcióidő is megnövekedhet, ezért vezessenek óvatosan.

A következő napokban is változékony, többször csapadékos, a múlt hetinél jelentősen hidegebb időre van kilátás. Az esőt egyre inkább havazás váltja fel.

Jön december leghidegebb hete
Napról napra hűl a levegő, a hét második felére fagypont feletti hőmérsékletet sehol nem mérhetünk. Lesz most egy hideg hetünk, utána megint jön a meleg.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik