Belföld

Két idős nő halálát okozta egy figyelmetlen teherautó-sofőr Békéscsabán

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat azzal a 63 éves gyulai férfival szemben, aki idén áprilisban Gyula és Békéscsaba között teherautóval ütött el két idős nőt.

A férfi április 19-én 10 óra után közlekedett Gyula felől Békéscsaba irányába a külső forgalmi sávban 54 km/óra sebességgel. Ekkor kezdte meg az úton az áthaladást gyalogosan egy 75 éves és egy 86 éves idős nő. A gyalogosok áthaladására az úttesten jelzőlámpa nincs kihelyezve, kijelölt gyalogos átkelőhely, terelősziget pedig nem került kialakításra; a baleset helyszínétől mintegy 50 méterre gyalogos felüljáró ível át az úttest fölött 45-45 lépcsőfokkal.

A férfi nem a kellő figyelemmel közlekedett, s emiatt a külső forgalmi sáv közepén elütötte a két nyugdíjast. A két idős nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egyikük a helyszínen, míg másikuk pár héttel később a kórházban meghalt.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A járási ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a férfira. Emellett azt is kérte, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik