Belföld

Kunhalmi kitart amellett, hogy leteperték az MSZP alelnökét

Annak ellenére, hogy maga az érintett már máshogy nyilatkozott a történtekről.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kitart amellett, hogy szombaton, a túlóratörvény elleni tüntetésen leteperték a párt alelnökét, Komjáthi Imrét, akit térdsérüléssel kórházba vittek. A politikus a Kossuth teret védő rendőrökkel bonyolódott lökdösődésbe.

Az MSZP erről szóló közleményét a BRFK hazugságnak nevezte, Komjáthi pedig a Népszavának nyilatkozva már azt mondta: „az erősítésként érkező készenléti rendőrök nyomták meg erősen a tömeget és ekkor tolták rá az ő lábát is egy kőkockára”.

Ennek ellenére az ATV reggeli műsorában Kunhalmi továbbra is arról beszélt, hogy párttársát leteperték, „hol a tömeg, hol a rendőrök”, és nem tartja kellemetlennek a közleményt. Azt mondta, sokkal inkább az lett volna kínos, ha a szocialisták nem mennek ki, és nem állnak ki a szakszervezetek mellett.

Kunhalmit egyébként örömmel töltötte el, hogy a szakszervezetek „végre összefogtak”, és majdnem tízezer embert vittek az utcára – arról beszélt, hogy egy „megfélemlítő rendszerben, függőségi viszonyok között” nagy dolog, hogy több ezren voltak kint az utcákon. A fő kérdés szerinte az, hogy „miért bukik térdre Orbán a nyugati nagytőke és a multinacionális nagytőke előtt”. Úgy látja, a nyugati tőke Kelet-Európa felé menekül, ahol olcsó a munkaerő, és mindent meg lehet csinálni a dolgozókkal. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik