Belföld

Az MTVA hibátlanul rávilágított, miért is tüntettek Hadházyék

Ahogy arról korábban beszámoltunkHadházy Ákos, az LMP volt társelnöke az MTVA székháza elé hirdett tüntetést vasárnap délutánra. Az eseményen néhány százan voltak, a rendezvényt szinte a tüntetőkkel összevethető számú, mintegy hatvan rendőr biztosította.

Az esemény végén Hadházy besétált az épületbe, és elérte, hogy a követeléseit beolvassa a közmédia kamerájába, írja a 444.hu. Az egyik kifogása úgy szólt, hogya közmédia nem kiegyensúlyozott, és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló aláírásgyűjtésről sem számolt be.

Az MTVA este hétkor a híradóban beszámolt a székházuk előtt zajló eseményről a hvg.hu-ra hivatkozva, az anyag azzal kezdődött, hogy csupán pár száz ember állt ki az Európai Ügyészség mellett.

Nem említették, hogy a gyűjtés már 200-300 ezer aláírásnál jár, illetve azt sem, hogy egyébként a közmédia ellen tiltakoznak az épület előtt, valamint Hadházy nyilatkozatát sem játszották be.

A maradék három percben pedig többek közt arról esett szó, hogy

  • Hadházyt az LMP két évre eltiltotta minden tisztségétől.
  • Több hírportál is arról írt, hogy Hadházy édesanyja 2015 végén három, összesen több mint 300 millió forint értékű földre szeretett volna licitálni, édesapja pedig megyei agrárkamarai elnökként segíthetett egy német-magyar szőlősgazdának több állami föld megszerzésében.
  • Az Origo szerint Hadházy Ákos eddig 350 órát töltött a levegőben, ez nagyjából 20 millió forintba kerülhetett, de nem tudni, hogy a politikus miből fizette ki a repülései árát, vagyonnyilatkozata alapján ugyanis nem engedhette meg magának.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik